Fantasifunderingar

Är inte allt mycket roligare, lättare och härligare om man känner sig glad? Uppskattad? Sedd? 
Det tycker vi iallafall. 
Helgen bjöd på knas mycket gäster, vi jobbade på som bara den. Allt går lättare och flyter på bra om man är glad, positiv, ger och får bra bemötande. Det är lite så som vi tänker, att vi vill jobba. 
Så när en ny vecka sen startade, så möttes vi av en trevlig gest. Killarna i bageriet hade satt upp lappar, lite här och var till oss, för att vi skulle känna oss allt det dära. Och det gjorde vi! 
 Vi bjuder gärna på ett extra leende varje dag, för det ger så mycket! 
Bra saker föder bra saker! 
Sköt om er! /Fantasi Tjejerna<3

Får vi lov att bjuda på lite kvällsläsning?!

Det är med stor glädje vi vill presentera Elin Iversens krönika som inte gör premiär just i denna bloggen. Det är lite av en kändiskrönika ni kommer att läsa med ett leende på läpparna, eftersom den tidigare publiceras i Magdalena Graafs blogg. Läs & njut, kanske med en kopp kaffe från fantasi i handen!

 

Världens hälsosammaste underhållning
Jag behöver inte längre låna hem halvtaskiga filmer, ladda ner något illegalt eller se Sex and the city säsong 1 för tredje gången. Jag behöver inte heller hitta ny motivation till träning varje gång jag bestämmer mig för att vara duktig. Nej jag har hittat ett sätt att förena nytta med nöje – ett sätt där jag känner mig både hälsosamt hurtig och hälsosamt överlägsen. Dessutom har jag världens chans att få både narra och ha roligt på andras bekostnad.
Allting händer ur löpbandets synvinkel. På mitt gym, står löpbanden så lägligt till att jag har översikt över hela området. The whole area. Gymmaskiner, spinningcyklar, pilatesbollar. Väljer jag rätt löpband ser jag även parkeringen vilket gör att jag har stenkoll på hur länge folk varit där. Har jag otur och får det vänstra löpbandet ser jag olyckligtvis mig själv svettig och äcklig i spegeln.
Sedan låter jag helt enkelt rullbandet rulla. Det gör att jag inte har så många alternativ utan att springa på och låta benen gå. Skulle jag av någon anledning glömma att springa skulle det se oerhört komiskt ut. Motion – check. För att glömma hur jobbigt det jag håller på med är väljer jag att antingen spela upp olika scener ur mitt snubbla-på-rullbandet-scenario i huvudet. Eller väljer jag att titta mig omkring.
Lennart 76 väljer att träna i jeans. Jaha. Inte det smidigaste kan man tänka… men sedan ser jag att jeansen är från 1987 och visst, jeansen var ju väldigt rymliga på den tiden.
Anna 21 har börjat spana in Simon 24 borta vid hantlarna. Olyckligtvis har han inte upptäckt henne ännu – trots att hon lagt på ett lager mascara till innan hon tog sig in på gymmet. Lägg därtill till en tung hårförlängning som man helst inte ska duscha så ofta, vilket kanske är en av anledningarna till att hon inte ens blir svettig. Dessutom råkar det komma ett sms mitt i sit-upsen. Otur. Simon har inte sett Anna för han har bara ögon på sina triceps, biceps och NY-keps. Tänk om man hade varit så nöjd med sig själv.
Kvinnan vid roddmaskinen visar trosorna och killen vid bänkpressen låter som han är i sänghalmen. Och hade han varit där, hade jag inte velat att han skulle låta så.
Gymmet är ett dårhus, ett Big brother, ett underbart ställe att glädjas med och åt andra. Det är live-såpa och underbar underhållning. Det är ”Glamour” och ”Biggest looser” i ett. Där finns även Sveriges sexigaste man årgång 2012, 2013 och 1998. Där är tusen sätt att glömma att man faktiskt tränar. Jag älskar det.
Själv glömde jag sportbehån och blir sådär sexigt röd i hela huvudet. Jag har min känguru-löpstil och råkar titta lite för länge på han med de neongröna tightsen. Men jag får inse att jag är en del i dramat och med tanke på vad jag får tillbaka får jag helt enkelt bjuda på den..

Elin Iversen

  

Tjejloppet!

Ett såväl passande lopp för ett företag som består av mestadels tjejer...visserligen är det manliga chefer, manlig konditor och manliga bagare...men annars är det bara massa tjejer! Chef Magnus är en fantastisk coach i alla sporthändelser...en anmälning till ett lopp ligger aldrig långt borta...
 
På bilderna görs sig även Ulrica och Bella från Darins sig till känna och vi välkomnar dem till bloggen. En trevlig överraskning väntade efter målgången...en del av den manliga skaran på företaget stod för korvgrillning. Precis vad som behövdes efter den 2,5 km alternativ 5 km rundan som tjejerna tog sig igenom.
 
 
 
 

Dagens outfit

 
Dagens outfit.
Till vänster Linnea:
En klassisk damskjorta uppkavlad till armväcken för en snygg casual look.Till det ett par svarta tights och den genomgående trenden på Fantasi - "foppatoffeln". Praktisk och lätt att bära. Förklädet i midjan sätter pricken över i:et och gör outfiten hel. 
 
Till höger Elin:
Ett par blåjeans för att variera det annars svarta. Sommarens hit Pikétröjan med givna detaljer. Även hon kör på "foppatoffeln" och förklädet som inte går att vara utan i sommar. Eller vinter för den delen. Båda tjejerna har friserats med den tidslösa hästsvansen. Denna säsong är den höga hästsvansen ett säkert trendkort.
 
Ni hittar dessa outfits på ett unikt köpställe. Maila eller kom in på Fantasi för ytterligare information. 
 
 

En lördagsförmiddag bakom kulisserna!

Det är lördagmorgon kl.6 på Conditori Fantasi de flesta andra i staden sover, men inte den morgonpigga personalen. Varje morgon är det fullt fokus på frukostbuffèn (som du kan vinna om du gissar på hur många ägg vi kokte imorse)...men självklart är det mycket mer än frukosten som ska öppnas. En solig dag som denna är det som en bonus att få ta ut skyltarna och få lite sol i ansiktet. Nu har vi till och med det så lyxigt att vi fått plattor att köra våra skyltar på, det va inte lika lyxigt att köra ut dem i grusen men träningspass på morgonen är egentligen inte heller fel. När skjortan är på är man redo för ännu en arbetsdag och när dessutom bagaren varit extra morgonpigg är lyckan total och bullarna är redo för uppackning för att komma hem till ditt frukostbord. Äggkokning är en konst, en konst vi utvecklat och lärt oss. Färska grönsaker och nybakta bullar för att få en rykande färsk frukost att sätta tänderna i. När frukosten är öppen är vi redo att öppna för dagen men först lite mysstämning med ljus och kärlek. Välkomna! Efter öppning är mack- och baguetttillverkning  i fullgång och ibland har vi även lite smakprover på godsaker i diskarna, idag var det millionairscake en farligt god delikatess i disken som du inte får missa.
 
 
De flesta dagar kommer även den lediga personalen in, man kan inte vara utan Fantasi för många dagar. Idag hade vi trevligt besök av konditorn Alexander och Emma som jobbar ute i serveringen. Välkomna säger vi även till personalen men självklart till alla er andra också!
 
 
 
Trevlig helg!
 
Idag får vi inte missa att heja i både hockeysemifinalen och på Robin i kvällens Eurovisionsfestival...
 
 


 
 
 
 

Ett soligt Kristianstad!

Och glasstillverkning är i fullgång på Fantasi, du kan hitta vår gelato på Darins också!
Personalen rekommenderar all glass för den är så himla god, men visst finns det favoriter. Farligt goda är cookie och daim, men nu till sommaren kommer jordgubb vara ett toppat val i gelatodisken!
 
I helgen tävlade vi ut gelato till 3 lyckliga vinnare, håll ögon och öron öppna efter fler glassiga tävlingar...
 
 

Drinktips

 
Helgen bjöd på lite spontana festligheter ibland personalen, alla gillar vi ju att ses utanför arbetstid också!
Därför måste vi ju bara passa på att tipsa om världens godaste drinkar! 
 
Mixa sorbet gelato och häll i ca 4cl valfri alkohol och sprite, mixa tillsammans och voila, underbara sommar drinkar! 
 
 
 

Stammisar och glass

Helt oväntat och plötsligt, så fick vi årets första banana split beställning. Vi fick sommarkänslor och pyntade
med glitter och färg! Vi hoppas på att det blir en hit i sommar, vad tycker ni?
Välkommen Jocke och Vladde till bloggen. Vi träffar dessa killar varje dag. Dom jobbar på 4Sound som ligger precis runt hörnan, och dom kan helt enkelt inte vara utan varken vårt kaffe eller oss. Trevlig säger vi!
 
Just nu så har vi en tävling på Facebook! Alla andra använder sig ju nu av detta fenomen, och vi vill ju inte vara sämre. Tack vare Mies tekniska kunskaper så tävlar vi ut lite gelato! Allt som behövs göras är att gå in på vår företags sida och gilla oss, plus dela Gelato bilden, sen är det bara att vänta med spänning tills på Måndag när vi ska kora tre lyckliga vinnare.
 
Välkomna in till oss!
 
 
 
 
 

Att fixa käk

Att vi är trogna IFK fans här på Fantasi är ju ingen hemlighet. Men när vi börjar riva apelsin i veckans soppa i hopp om att den ska bli orange, så känner jag att det kanske gått för långt....?
Det var superhärligt att se att så många supportrar valde att komma hit och käka frukost och köpa färdkost innan det bar av mot Göteborg! Då känner vi, att vi är med lite på ett hörn också. Vi kommer att ha tvn på, men matchen börjar ju en kvart innan vi stänger, så det kan bli lite snävt;)
 
Annars då! Igår så hade vi lite "fixa käk dag"!
Lite intressant kanske att veta hur vi gör våra goda pajer, soppa?!
Iaf så har vi färdiga pajskal som vi förgräddar i ugnen för bästa resultat. Vi passade också på att slänga in lite krutonger som vi planerade att ha till veckans soppa. Dom blev såå goda, farligt goda. Lätt hänt, att det slinker ner nån då och då.
Elin fördelar ut lite lax, spenat och fetaost. Sen blandar vi äggstanning på ägg, mjölk, salt och peppar. Och in i ugnen med dom! När klockan piper på oss så finns det då vissa regler att följa.
 
 
Se till att pajer uppnått maxtemp!
Nedkylning i max 4 timmar
Efter dessa 4 timmar så måste temperaturen gått ner till under 8 grader
Sen fryser vi dom, sen tar vi upp varje dag för att se till att dom är friska och färska!
Och framför allt, goda;)
 
Nej, nu håller vi alla tummar och tår och hejjar på vår stad!

TIdiga morgnar

Som första man, eller i de allra flesta fallen kvinna, på fantasi är man uppe tidigt. Väldigt tidigt. Så tidigt att det fortfarande är minusgrader, man har följe med tidningsbudet till jobbet och så tidigt att man får trippa lite lätt på tå för att inte väcka staden som sover. Nu när det börjar ljusna är det ganska härligt. Se solen gå upp, känna den friska luften och kanske tillochmed höra en fågel eller två. Dock måste man gå till jobbet i jacka och hem utan. Folk lär undra vad det är för påpälsat som tar sig ut från Fantasi på eftermiddagen.. men vi had ju ingen aning? 
 
Ibland är det dock snurrigt. Väldigt snurrigt. Man får prioritera tandborstning och liknande nödvändigheter framför den perfekta hästsvansen. Znooze kan vara förödande. Det handlar om sekunder snarare än minuter så tidigt på morgonen. Ibland blir det helt fel. Som här, när jag Iversen kom till jobbet med tröjan ut och in. Ajdå.
 
Snurrigt eller ej, så fort man sätter sin fot inne på Fantasi känner man sig hemma och längtan av att ligga kvar i sängen är borta. Man möts av leende och uppiggande människor. Man har sin morgonrutin och morgonkaffet smakar guld. Konditorn är igång coh klockan 6 anländer morgonens kompanjon och dagen ser ut att bli den bästa på länge.. åter igen.. 
 
Får man dessutom ett "godmorgon-sms" tjugo över fyra, av sin arbetskamrat där han i sann "dags för landning"- anda konstaterar att det är en god morgon, fem grader kallt och vi har en strålande dag framför oss, går det tusen gånger lättare.
 
 
 
 

Helgen som gått

Helgen har passerat och det är dags för ny vecka. Fantasi är ständigt igång. Soliga dagar, röda dagar, vardagar - alltid! 
 
I lördags hade vi ett lag som ställde upp i Humlestaffetten. Bland de som sprang med stafettpinnen kunde vi hitta bröd-killen Robin, chef Magnus och Fantasi-emmorna Nero och Axhem. Heja heja. De var alla är nöjda med sina insatser. Chef-magnus har en förkärlek till utmaningar, sportaktiviteter och löpning. Själv har han gjort svenska klassikern flertalet gånger. Ni vet, vasaloppet, vansbrosimningen och så vidare.. Imponerande! Hans entusiasm smittar av sig på oss andra, och det är kul när vi utmanas i humlestafetten, Tjejloppet eller Startskottet! 
 
 
Vissa sprang sig svettiga, andra sålde bullar och moppade golv. Linnea upplevde Bruce Springsteen. 
Kontrasterna är hårfina.
 
 
Dessutom tog vi IFK Kristianstad ända vidare till final. Fantastiskt!
 
Laddade för ny vecka, nya utmaningar och ny gelato i frysdisken!

Vårruset med fantasitjejerna!

Blogg direkt från vårruset i Malmö...Med vassa armbågar krigade vi oss fram i spåret med 7000 andra kvinnor (det va tydligen ingen tävling för män...) nöjda med våra tider firar vi med kaffe på Mc donalds...vi ser dem dock inte som några konkurrenter! Ingen har väl godare kaffe än fantasi, eller jo Darins är snäppet vassare!

Heja heja

Trots tappert hejande, supportande och orange bakelser så föll IFK. 
Vi gjorde vad vi kunde, när vi stöttade från olika håll..
 
Från Conditori Fantasi
 
 
Och på plats i arenan.
 
Expert-Mie säger "Det finns inte så mycket att säga. Publiken började lämna 3 minuter innan slut... Domarna var på Sävehofs sida kändes det som."
Tack Mie för detta uttalande.
Iversen som försökte se det på tv har inget uttalande, då de tll största delen visade damhandboll..
 
Än är det inte över. Vi hejar vidare!
 
Annars undrar vår bagare/konditor Alexander om någon vill dela en Cola zero med honom?
 
 

Och så var det jag...!

 
 
Här har vi nästa presentation ifrån heltidstruppen! Och vem är jag då? Jag heter Linnéa, men jag signerar alla våra beställnings lappar med Lelle, för det är mitt smeknamn.
Jag har jobbat här i drygt 5 år och hängde liksom med på ett hörn när min syster (Elin) började jobba här. 
 Jag är mamman i gänget, mest för att jag är den enda som har barn! Två små tjejer på knappt 1 och snart 3 år. Så jag har precis kommit tillbaka efter en härlig mamma ledighet❤
 
Fint att vara tillbaka! Vi har nog (utan att skryta;) en av de bästa arbetsplatser som finns. Bästa kollegorna, trevlig kunderna och snälla chefer! Vi har även fått en ny konditor sen jag gick på mamma ledighet. Super duktiga Alexander som är ett underbart inslag i vardagen.
 
Jag har alltid jobbat inom service och cafe branschen och trivs jättebra med det. Att träffa nya (och samma;) människor varje dag är så givande. Man får höra allt ifrån roliga historier, personliga delningar och skämt och skratt.
Våra chefer tillåter oss också att vara kreativa och ta egna initiativ vilket gör att man får utvecklas och ta fram idéer, kul! 
 
Hoppas ni ska gilla vår blogg! Som det ett exempel på vår kreativa ådra;) 
Vi ses på Fantasi!
/Lelle

Valborgsmässo-IFK

 
Valborg. Våren är här. Elden har brunnit och idag ska det demonstreras. Om det har med varandra att göra går att diskutera... Särskilt eftersom vissa tror att Valborg firas för att kungen fyller år medan andra tror det ska eldas häxor. Att kungen ska brännas verkar dock vara uteslutet.
 
Vi på Fantasi passade på att grilla med familj och vänner. Det blev ju trots allt en väldigt fin kväll.
 
Idag är det dags för IFK Kristianstad att spela fjärde semifinalen. Vinner dem, är de i final.. igen, vilket hade varit fantastiskt roligt! Vi på Fantasi är stora supportrar. Vissa av oss har fördelen att ha säsongskort medan andra inte lyckats få biljetter till dagens matchen, trots tappra försök. I måndags var vi dock samlade framför tvn i orange utstyrsel,  svettades ikapp och bokstavligt talat hejade IFK till vinst. Ja, vi vill gärna tro att vi hade ett finger med i spelet..
 
Vår kära bagare Johan har idag fixat IFK-tårtor och bakelser som kommer bidra till stämningen. Vi som inte lyckats få tag på biljetter kan därför heja i soffan med en ruggigt god prinsessbakelse a la IFK.
 
 
Iversen, Lova och Linnea har ordnat, våren och IFK till ära smörgåstårtsbakelser som en liten förrätt till försnacket.
 
Grattis kungen och heja IFK!

Conditori Fantasi

2 spadar gelato 1 frukostbuffè 10 multibullar 1 nypa humor 1 kaffe take away 15 byggarbetare 2 bröder 1 dussin glada pinglor Välkommen till vår fantasivärld, finns vi på riktigt?!

RSS 2.0